Viatje a Bournemouth

Aquest estiu he viatjat a Bournemouth amb la família per millorar el meu anglès, he estat tres setmanes anant a una acadèmia i l’experiència no ha pogut ser més positiva, els professors eren molt bons i les classes molt amenes.

bournemouth

Ja havia estat altres vegades al Regne Unit, en concret a London, i cada vegada que he vingut no he deixat de sorprendre’m per la vida que porten els anglesos i que dista molt de la que tenim els mediterranis.

Platja de Bournemouth

Platja de Bournemouth

Tenen molts parcs naturals i arbres centenaris a cada cantonada. Hem estat fent-nos fotos amb arbres de gran diàmetre pràcticament cada dia.

Arbre monumental a Upper Gardens a Bournemouth

Arbre monumental a Upper Gardens a Bournemouth

Aquí Catalunya tenim algun roure monumental i el tenim com una raresa, allà pràcticament trobes roures tricentenaris a cada cantonada.

A Bournemouth entre d’altres, tenen un parc que fa tres kilòmetres de llarg. Algunes imatges,

IMG_2147

Parc de Bournemouth

Passarel·la a Upper Gardens a Bournemouth

Passarel·la a Upper Gardens a Bournemouth

IMG_2154

Upper Gardens a Bournemouth

Una guineu al mateix parc! Al final d'aquest.

Una guineu al mateix parc! Al final d’aquest.

Enterren els morts al terra vs nosaltres enterrem els nostres morts en nínxols que són com petits pisos. Allà els cementiris són enormes i amb gespa, pràcticament com un parc, però amb làpides.

Típic cementiri anglès

Típic cementiri anglès

Quina diferència amb els nostres cementiris…

Típic cementiri català

Típic cementiri català

També tenen moltes esglésies, algunes d’elles venudes a tercers i reconvertides a altres activitats; em va sorprendre veure en una un supermercat Tesco (és la cadena de supermercats estrella d’anglaterra) i en un altre una discoteca!!

El sistema de recollida de escombraries no és compartit, cada edifici té el seu contenidor, el que genera un munt de contenidors diferents i han d’acabar buscant espais on col·locar-los, que acaben essent carrerons amb una imatge tètrica.

IMG_2209

M’ha xocat perquè en un carrer es tot maco i polit i vas a tirar l’escombraria i et trobes això.

Les línies arquitectòniques llueixen amb un to antiquat, quan ens passejàvem pel poble la meva filla ens va comentar que es veia tot com antic.

Arquitectònica vuitantera

Arquitectònica vuitantera

Els horaris no els he entès gaire perquè a les 5 tothom plega i se’n va a casa. Ho puc comprendre per les oficines, però i els supermercats també? Llavors si surto a les 5 i arribo sobre les 6 a casa quan vaig a comprar?

A partir de les 6 de la tarda canviava l’ambient de la ciutat. Desapareixien els nens i la gent «normal» i començàvem a veure altre tipus de personal, més «quinqui». Potser eren els que s’aixequen a les 3 de la tarda i se’n van a dormir a les 6 de la matinada?.

El menjar estrella és el fish and chips, a part d’això i l’esmorzar de seques angleses amb salsa de tomàquet i botifarra, la resta de cuina és internacional: indú, xinessa, italiana, etc…

Fish and chips, el millor de la cuina anglesa

Fish and chips, el millor de la cuina anglesa

Els millors fish and chips me’ls he menjat a Chez Fred i a un take-away a Pool Quay davant del port al poble de Pool.

Alguns anglesos són molt «classistes» si no parles anglès perfecte, literalment et giren la cara i marxen. Afortunadament no són tots. Però la meva dona s’ha trobat amb alguna discriminació per aquest fet com anar al parc natural de Brownsea Island, pagar l’entrada i no rebre la mateixa informació i butlletes que la resta d’usuaris.

Estatua anglessa a l'esglèsia de Christchurch

Estatua anglessa a l’esglèsia de Christchurch

Als anglesos els hi encanten els batuts, i tenen moltes botigues que en fan de molt bons. En especial la cadena Shakeaway té més de 100 de diferents per escollir.

Als pubs és prohibida l’entrada a menors de 13 anys. Un pub anglès és més com una casa antiga amb restaurant que no pas un «pub» català que es més un bar de copes. Allà als bars de copes se’ls hi diuen bars.

Els preus al supermercat de Bournemouth són molt similars als catalans, amb la diferencia del canvi de lliure, però si el rati fos 1:1 pràcticament seria idèntic. I això és quelcom que també em va sorprendre del darrer viatje a Alemanya que els preus del Lidl eren iguals o més baixos que a Catalunya amb la diferència que allà els salaris són un 30% dels d’aquí o més.

Hi ha una gran afició als trens antics. En els parcs, que són enormes, solen haver com casals de jubilats que tenen locomotores nanes de vapor i es dediquen a passejar-te pel parc per 1 lliura. M’ha encantat.

Donant una volta amb tren a vapor

Donant una volta amb tren a vapor en un dels múltiples parcs a Bournemouth

Als pobles de costa hi ha afició de fer Craving. Que és pescar crancs per després deixar-los altre cop a mar. És una afició força maca i divertida.

Anglesos practicant el "Craving"

Anglesos practicant el «Craving» al poble de Swanage

Anglesos practicant el "craving" al poble de Lymington

Anglesos practicant el «craving» al poble de Lymington

El Regne Unit és un país de natura amb esplèndits paisatges,

Al parc de

Al parc de Stundland and Godlingston Heath

Típic dia de platja al poble de Swanage

Típic dia de platja al poble de Swanage

A la bahía de

A les platges de Hengistbury Head

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.